Taken 2

Taken 2 har ju premiär idag.
Ettan var ju bra, så jag vill gärna se tvåan med.
Läste lite om den.
 
Kopierar vad dom skrev:

Taken var en renässans för den ensamma machomannen som på egen hand räddade dagen. Liam Neeson plockade upp stafettpinnen från Bruce Willis och Sylvester Stallone när han som Brian Mills tog lagen i egna händer och med våld återtog sin dotter från hennes kidnappare - de onda albanerna som skulle sälja henne som prostituerad.

Filmen blev en kassasuccé och det var närmast en tidsfråga innan tvåan skulle komma. Förhoppningsvis upprepas inte framgången med Taken 2, för det vore skönt att slippa uppföljare till denna film som är en pina att se

Dialogen saknar all substans och återfaller i plattityd efter plattityd. Filmen är full med övertydliga produktplaceringar med Mercedesbilar som rullar förbi kameran. Albanerna porträtteras rasistiskt - alla mörkhyade är elaka och opålitliga, de vita västerlänningarna går det dock att lita på. Detta är en film som tycker det är ok och okontroversiellt att döda oskyldiga turkiska poliser för att skydda den amerikanska kärnfamiljen.

Taken 2 är kort sagt skräp. Det bästa som går att säga om den är den innehåller några fina vyer från Istanbul. Men det skulle vara mer värt att studera ett vykort från Istanbul i några minuter än att sitta igenom detta debacle igen.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Emelie

Vill oxå se Taken 2! Både jag och min sambo är frälst i den första :)

2012-10-06 @ 09:48:44
URL: http://www.lillaemmpa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0