Tunnelbanetjuven utländsk härkomst = Rastist ?

 
Detta måste ni läsa.
Vad tycker ni om detta ?
 

När Avpixlat skrev den allra första posten om den skamlösa stölden i tunnelbanan utgick vi från Efterlyst eget bildmontage ovan. Den som inte ser att tjuven är av utländsk härkomst måste vara född blind.

 

Vi förmedlade också detta i posten:

“Mannen tappade balansen på perrongen och föll ned på spåret och blev liggande medvetslös. En annan man av utländsk härkomst som också klivit av tåget hoppar snabbt ned på spåret”.

Några dagar senare frustade KvP-journalisten Lars Lindström över vår beskrivning:

På rasistiska nätsajter som Avpixlat har redan – naturligtvis – fastslagits att rånaren “är av utländsk härkomst”. Utan att de – som vanligt – har en aning om vad de pratar om.

Dessutom hoppades Lindström polisen skulle fånga gärningsmännen innan en potentiell mobb, och då med risk för lynchning. Underförstått, Lindström verka antyda om Avpixlat förmedlar bilden sprids den snabbt till blodtörstiga ungefär. Så för ordningens skulle: vi var dock trea eller fyra på bollen eftersom många bildpublicerade före oss, dessutom var källan Efterlyst.

Och nej Lindström, vi är heller inga rasister oavsett vad du och andra anser om den saken. Faktum är att vi mejlade Lindström och frågade ifall han kunde peka ut ett konkret exempel på denna “rasism”. Inget svar. När DN:s Andreas Rolfer beskrev oss som “främlingsfientliga”, och vi bad honom om ett exempel, hade han ändå så pass mycket heder i kroppen att han tog bort formuleringen. Det verkar vara värre ställt med Lindström.

Utländsk härkomst

Gärningsmannen greps i fredags kväll i Akalla och anhölls för grov stöld och häleri. Under helgen har han förhörts och har nu erkänt dels stölden där han muddrade offret Johnny som hamnat på tågspåret och sedan blev överkörd i Sandsborgs tunnelbanestation i Gamla Enskede i södra Stockholm, dels en annan likartad stöld där gärningsmannen muddrade sitt offer på perrongen i Enskede i somras.

Gärningsmannen heter Nadar Khiari, 28 år, och är tunisisk medborgare enligt egen utsago.Han förekommer inte i polisens register. Senast på tisdag ska Nadar Khiari begäras häktad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0