Saffransskorpor utan mandel

Jag blev så sugen på att baka lite idag.

Saffransskorpor har jag tänkt på flera dagar.
Satt o letade runt på nätet.
Man skulle ha mandel i alla, vilket jag inte tycker om.
 
Så jag sket helt enkelt i att ha mandel.
Man skulle även ha råsocker, de har fan inte jag hemma . . . sket i det också.
Här kommer iaf orginalreceptet.
 
100 g smör
1 g saffran (2 paket)
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel (jag skållade min)
Råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
 
 
Väldigt goda är dom.
 
Hade ingen finare burk.
Ska köpa en på Lagerhause när jag e där.
Denna hade varit perfekt, 89 kr.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0